Boek wishlist #27

woensdag 13 september 2017
Tijd voor mijn maandelijkse wishlist!


Asha is niet alleen de dochter van de koning van Firgaard, maar ook de Iskari; de meest gevreesde drakendoder van het land. Dit kan haar echter niet redden van wat haar thuis te wachten staat: een gedwongen huwelijk met de meedogenloze, vreselijke commandant van haar vaders leger.Er is één uitweg: Asha kan haar vrijheid terugkopen in ruil voor de kop van Kozu, de gevaarlijkste draak van Firgaard –en ook de draak die verantwoordelijk was voor de totale verwoesting van haar stad.Tijdens de jacht ontrafelt Asha een eeuwenoud geheim over het lot van de Iskari en de laatste Namsara. Met hulp van een stiekeme vriend – de slavenjongen Torwin, die toebehoort aan de familie van haar verloofde – moet Asha achter de waarheid zien te komen, ook al zet ze daarbij haar leven en dat van Torwin op het spel.
Ik zag dat er arc's van dit boek werden verkocht op yalfest, maar helaas was ik te laat. Daar baalde ik ontzettend van! Draken vind ik zo'n tof concept, en dit boek klinkt zo gaaf. Ik kan echt niet wachten om in deze nieuwe wereld te stappen!
Welkwoud is een Perzisch sprookje en het nieuwste boek van Tahereh Mafi. Het boek vertelt het verhaal van Laylee. Het is haar lot om lijken te wassen en ze gereed te maken voor de reis naar het hiernamaals. Door haar werk en de eenzaamheid die daarmee gepaard gaat worden haar handen stijf en verliest ze haar kleur. Maar dan komt er een stel bekende vreemdelingen op haar pad die haar leren wat een vleugje magie en vriendschap al niet kunnen doen.


Het eerste wat me aantrok was natuurlijk de cover, die is werkelijk prachtig. Maar ook het verhaal. Ik ben dol op sprookjes en sprookjesachtige verhalen. Dit verhaal speelt zich in de zelfde wereld af als Verdermeer, een boek dat ik ook nog steeds heel graag wil lezen. Ik kan niet alleen genieten van het verhaal, maar ook van de cover.
For twelve long years, the dread fortress of Azkaban held an infamous prisoner named Sirius Black. Convicted of killing thirteen people with a single curse, he was said to be the heir apparent to the Dark Lord, Voldemort.
Now he has escaped, leaving only two clues as to where he might be headed: Harry Potter's defeat of You-Know-Who was Black's downfall as well. And the Azkaban guards heard Black muttering in his sleep, ''He's at Hogwarts . . . he's at Hogwarts.''
Harry Potter isn't safe, not even within the walls of his magical school, surrounded by his friends. Because on top of it all, there may well be a traitor in their midst.


Hier kijk ik al naar uit sinds ik er achter kwam dat alle Harry Potter boeken geïllustreerd zouden worden. Prisoner of Azkaban is mijn favoriete Harry Potter boek en ik ben zo benieuwd naar hoe Jim Kay alles heeft geïllustreerd. De cover zit er al fantastisch uit, dus de binnenkant kan me niet teleurstellen.
"A beautiful boxed set containing all seven Harry Potter novels. These editions of the classic and internationally bestselling, multi-award-winning series feature instantly pick-up-able jackets, to bring Harry Potter to the next generation of readers. It's time to PASS THE MAGIC ON.

Nog meer Harry Potter! Nu weet ik dat dit niet nodig is, en een beetje overdreven. Maar ik zou ooit best wel graag deze boxset van Harry Potter willen, met alle delen in het Engels. Of het ooit gaat gebeuren weet ik niet, maar het zou me wel leuk lijken.


1 people left comments on: "Boek wishlist #27"

  1. Die boxset lijkt me ook heel gaaf! En jaaaaa ik kijk zooooo uit naar Iskari! :D

    BeantwoordenVerwijderen