Autumn is in the air - Boek tag

vrijdag 22 september 2017


Sinds gisteren is het hefst, en daarom leek het me leuk om een herfstige boek tag te doen! Ik heb het internet afgespeurd, en ben op deze gekomen.

Autumn: 
A book with fall colors (oranges, yellows, reds)?


Pfff, ik moest even voor mijn boekenkast gaan staan hoor, De Graces is rood, Inkt is oranje-brons en Duizend Schitterende Zonnen is geel.
Pumpkin picking: 
Favorite fictional food?

Ik moest meteen denken aan Dodenrit van Maggie Stiefvater, waarin zo het steeds hebben over novemberkoeken. Deze worden beschreven als warme koeken, waar het karamel van af druipt, Ondanks dat ik niet van zoetigheid houd, zou ik deze koeken heel graag willen proberen. En dit is mogelijk, aangezien Maggie het recept online heeft gezet. Het is een lastig recept, en ik denk dat het ook duur wordt. Maar misschien ga ik het in november proberen.


Lost in a corn maze: 
A book you got lost in (a really good book)?


Oh jeetje, dit zijn er zoveel. Onveranderde Harry Potter, Waar het Licht is, De Kids of Appetite, de Graces en nog zoveel meer! Echt een heerlijk gevoel, om jezelf kwijt te raken in een verhaal.


Birds fly south: 
What book made you want to fly south (a bad book)


Alice in Zombieland was een boek waar ik enorm naar uitkeek. Het idee klonk me zo goed in de oren, maar helaas werd ik al heel snel teleurgesteld. Hier ben ik dan ook heel snel in gestopt.

Sweaters:
A book that makes you happy


Ik lees best veel boeken die me laten huilen, dus daar ga ik niet voor. Ik ga voor de Harry Potter boeken, want ik begin al te glimlachen als ik aan deze wereld denk.Ghost Story: 
A scary/spooky book


Het liefst lees ik geen enge boeken, want dan kan ik echt niet slapen. Ik lees echter wel boeken waar spannende, en enge momenten in voor komen. Ik moet dan ook denken aan Hof van Mist en Woede. Daar in zit een scene die ik zo eng vond dat ik er kippenvel van kreeg. Als je het gelezen hebt begrijp je denk ik wel wat ik bedoel.


Black cat: 
Favorite fictional pet


Ik moest weer denken aan Harry Potter, en dan ga ik voor Hedwig, de uil van Harry. Van wat ik me kan herinneren was ze heel lief, en ik vind haar prachtig in de films.


Demons:
Favorite evil/villainous character


Eigenlijk heb ik nooit iets met de slechteriken, want ze zijn gewoon niet leuk. En ondanks dat ik hem nog steeds niet echt leuk vind, ga ik voor Severus Snape (weer Harry Potter). Na heel lang nadenken vind ik hem toch niet zo erg als voorheen. Hij is natuurlijk niet echt slecht, maar hij kan wel erg naar zijn.


Grim Reaper:

A character you want dead


Niemand. Want ik wens niemand, zelfs fictieve personages, niet dood.


Halloween party: 
What book character would you dress up as?


Volgens mij heb ik dit al eerder gezegd, maar Roodkapje. En misschien wel een engere versie. Met een wolvenschedel en pijl en boog. Sprookjesachtig, maar toch stoer en iets wat past bij Halloween. Of misschien als Hagrid, want dat lijkt me gewoon heel tof. Met een grote jas, en een baard.
Als welk boek personage zou jij verkleed gaan?

3 people left comments on: "Autumn is in the air - Boek tag"