Winter - Boek recensie

woensdag 16 augustus 2017
Het kan zijn dat er spoilers in deze recensie voorkomen!


Prinses Winter is geliefd vanwege haar zachtaardige en vriendelijke karakter. De bewoners van Luna fluisteren dat ze ondanks de littekens op haar gezicht, nog mooier is dan haar stiefmoeder, koningin Levana. 
Winter haat haar stiefmoeder en weet dat die haar grote liefde nooit zal goedkeuren, omdat Jacin niet meer is dan een simpele paleiswacht. Maar hij is ook haar beste vriend en helpt Winter om haar hallucinaties, waar ze soms door wordt overvallen, in toom te houden. Winter is echter niet zo zwak als Levana denkt. Samen met Cinder en haar bondgenoten zou Winter weleens genoeg macht kunnen hebben om een revolutie te ontketenen én de oorlog, die al veel te lang bezig is, te beëindigen.


Net als bij de vorige boeken wilde ik meteen verder gaan zodra ik ze uit had, maar bij Winter misschien nog het meest. Ergens was ik wel bang voor de ruim 800 pagina's, maar ik verwachtte ook dat elke pagina goed gebruikt zou gaan worden. Daarbij was ik ook erg benieuwd naar hoe het sprookje van Sneeuwwitje hier in zou terugkomen.
Eindelijk had ik Winter in huis, en kon ik er in beginnen.

Ook hier wordt het verhaal weer snel opgepakt, iets wat erg fijn is en waardoor ik meteen weer in het verhaal zat. 
En waar ik gehoopt dat elke pagina goed besteed zou worden, werd ik niet teleurgesteld. Bij vorige dikke boeken werd het bij de laatste 100 pagina's pas spannend, maar hier was er steeds wel spanning te vinden waardoor ik eigenlijk niet wilde stoppen met lezen terwijl het al een uur s' nachts was. De opbouw naar het einde was enorm groot, en ik heb de laatste 150 pagina's een een ruk uitgelezen. Het was zo ontzettend spannend! En ik vind ook dat het heel goed en ook realistisch is afgelopen. 
De elementen van sprookjes kwamen hier in ook goed terug, iets wat elke keer weer een glimlach op mijn gezicht toverde.

Winter en Jacin hebben we al eerder leren kennen, maar in dit boek krijgt hun verhaal veel meer aandacht. Ik moet eerlijk zeggen dat ze niet mijn favoriet waren, maar ik vond ze zeker interessant. Vooral Winter, want ze is niet wat ik had verwacht. Daarnaast krijgen we ook meer van onze oude vertrouwde personages, en hun vertelperspectieven werden goed gewisseld waardoor ik erg veel duidelijkheid kreeg.
Ik vind het heel tof dat alle personages zo verschillend zijn, en ze komen voor mijn gevoel erg echt over. Vooral in hun situatie.
En ik heb nog drie Lunar Chronicles boeken te gaan (de novellas en de graphic novel), maar ik ga deze personages allemaal ontzettend missen!

In januari maakte we kennis met deze serie, en onze boekenwereld stond even in het teken van the Lunar Chronicles. Overal zag ik enthousiaste lezers, en zelf was ik net zo enthousiast. Deze serie is echt geweldig, en hij staat zeker in mijn lijstje van favorieten.
Boeken laten me altijd wel wat voelen, maar deze boeken waren een achtbaan van emoties. Ik heb hard gelachen, een hoop tranen gelaten en ik ben zelfs erg boos geworden op bepaalde dingen. Ik vind het enorm jammer dat deze serie nu grotendeels voorbij is voor mij, want het was een geweldige leeservaring.


Titel: Winter (the Lunar Chronicles) 
Auteur: Marissa Meyer
Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina's: 838
Sterren: 4,5/5

Een reactie posten