Rapid Fire - Boek tag

vrijdag 25 augustus 2017
Niet alle lezers zijn het zelfde. De een wil liever een boek met een harde kaft, en de ander leest liever uit een paperback. En waar iemand liever online boeken koopt, gaat een ander veel liever naar een boekhandel. Ieder wil wat anders, en daar gaat deze tag over. Ik ga zo snel mogelijk een antwoord geven op de volgende vragen.
E-Book or Physical Book? 

Sowieso een fysiek boek! Ondanks dat ik eigenlijk nog nooit een e-book heb gelezen, weet ik dat dat niets voor mij zal zijn. Het gevoel van een boek in je handen, die je kunt ruiken, en pagina's die je kunt omslaan hoort bij de ultieme leeservaring.


Paperback or Hardback?

Paperback. Het is wat lichter, ligt een stuk fijner in mijn handen en het is makkelijker om mee te nemen. En ja, het beschadigd wat sneller dan een hardback, maar dat heeft ook wel wat. 

Online or In-Store Book Shopping?
Bookstore all the way! Oke, ik bestel vaker online, maar dat is omdat ik niet zo vaak naar een boekenwinkel kan. Ik ga echter veel liever naar een boekhandel. Daar ben je gewoon omringd door boeken, en je kan beter zien hoe een boek er uit ziet en je kunt hem voelen. Carrie Hope Fletcher zei ooit: Je bent niet alleen omringd door boeken. Je bent omringd door verhalen, personages, avonturen, romances, woorden die ik al ken en woorden die ik nog nooit heb gehoord.’ Dat klinkt toch prachtig? Daarom wil je toch gewoon naar een boekenwinkel?
Trilogies or Series?

Deze vind ik iets lastiger. Soms is het heerlijk om langer in een wereld te zitten dan drie boeken, maar soms hoeft het ook niet. Hierbij ligt het dus echt aan het verhaal zelf.

Heroes or Villains?

Mijn eerste gedachte gaat naar helden, want die zijn goed en ze doen (meestal) het goede! In het echte leven kies je toch ook voor de helden? Dus ja, ik ga voor helden. Ook al kunnen slechterikken ook erg tof zijn.

A book you want everyone to read?

Hier gaat mijn eerste gedachte naar de Kids of Appetite, maar misschien moet ik maar iets anders zeggen. Dan ga ik voor Liefdesbrieven aan de Sterren. Dit boek heeft een enorme indruk op me gemaakt, en ik wil hem binnenkort graag herlezen. Dus iedereen, lees dit boek! 


Recommend an underrated book?

Hmm, ik weet niet echt wanneer een boek ondergewaardeerd is. De boeken van Maggie Stiefvater misschien, aangezien die boeken in Nederland toch wat minder populair zijn dan in Amerika en Engeland. En dan ga ik voor de Wolven van Mercy Falls. 

The last book you finished?

Op het het moment dat ik dit schrijf ben ik net klaar in Ik Geef je de Zon, en als het goed is heb je mijn recensie al kunnen lezen.
The Last Book You Bought?

Deze maand kocht ik Pax van Sara Pennypacker, een boek dat ik al heel lang op het oog had. Dit boek gaat over de relatie tussen een jongen en zijn vos, en deed me denken aan Frank en Frey.


Weirdest Thing You’ve Used as a Bookmark?

Een stukje (ongebruikt) wc-papier denk ik. Nu heb ik dat probleem niet meer, aangezien ik een best wel grote verzameling boekenleggers heb en bij elk boek een bijpassende boekenlegger kies. 
Used Books: Yes or No?

Het liefst heb ik nieuwe boeken, maar tweedehands boeken hebben ergens ook wel wat. Er is iemand anders geweest die dat boek gelezen heeft en het graag wil doorgeven aan een nieuwe lezer. Dus wel liever nieuwe boeken, maar tweedehands is ook oké.


Top Three Favourite Genres?

Contemporary, fantasy en sprookjes-hertelling (is dat een genre?). 

Borrow or Buy?

Kopen! Misschien een beetje egoïstisch, maar ik wil graag dat een boek van mij is. Ik leen wel eens bij de bieb, maar ik vind het altijd jammer om weer afscheid te nemen van die boeken. En het is ook gewoon fijn om boeken aan je boekenkast toe te voegen.
Characters or Plot?
Dit is lastig. Het liefst natuurlijk een combinatie van beide. Maar soms lees je een boek met een geweldig plot, maar de personages zijn maar niets. En soms een boek waar de plot wat minder is, maar de personages zijn geweldig. En dat heb ik liever.
Long or Short Books?

Niet te lang, en niet te kort. Ongeveer 300 pagina's is perfect voor mij!

Long or Short Chapters?
Het liefst kort. Soms kan ik me niet zo goed concentreren, en ik wil het liefst stoppen bij een nieuw hoofdstuk. Dan zijn kortere hoofdstukken ideaal.

Name The First Three Books You Think Of.
De Belevenissen van een Muurbloem, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban en Pax.

Books That Makes You Laugh or Cry?
Ik heb een zwak voor emotionele boeken, dus ik ga denk ik voor huilen. Ook al ben ik ook dol op boeken die me hardop laten lachen.

Our World or Fictional Worlds?

Oh jeetje, uhm... fictief? En dan de wereld van Harry Potter, want kom op wie wil dat nou niet?
Audiobooks: Yes or No?
Nope! Ik heb dit ooit geprobeerd, maar als ik zelf lees kan ik mijn fantasie veel beter gebruiken dan wanneer er iemand anders voorleest.


Do You Ever Judge a Book by its Cover?

Nee, want daar ben ik te arm voor. Mooie covers trekken me natuurlijk wel enorm aan waardoor je ook sneller naar de flaptekst gaat kijken. Maar ik koop een boek pas als het verhaal me goed lijkt.
Book to Movie or Book to TV Adaptations?

Ligt aan het boek zelf. Als de boeken wat langer zijn, en het een serie is is een tv serie beter. Maar bijvoorbeeld een contemporary boek vind ik een film fijner.

 A Movie or TV-Show You Preferred to its Book?
Mockingjay part 1 & 2. Mede door dat iemand me een best wel grote spoiler heeft verteld, en omdat ik gewoon niet door het boek kon komen. Ik heb mezelf gedwongen om Spotgaai uit te lezen, maar hierdoor kon ik er niet van genieten. De verfilmingen vind ik heel goed.

Series or Standalone’s?

Oh, dat weet ik echt niet! Dit ligt echt aan het genre denk ik. Dus voor contemporary standalones, en fantasy series.Ik wil graag Inge van Readinge en Anneke van Verhaalverliefd taggen, ik ben heel benieuwd naar jullie antwoorden!Ga jij liever naar een boekhandel, of bestel je online?

2 people left comments on: "Rapid Fire - Boek tag"

  1. Leuke tag en leuke antwoorden. Ik ga veel liever naar een boekhandel, maar als het echt niet anders kan bestel ik het boek online :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! En inderdaad, de boekhandel heeft mijn voorkeur, maar online is ook handig :)

      Verwijderen