Lief Hoofd

vrijdag 18 augustus 2017

Lief Hoofd,


Denken, denken, denken. Al zolang ik je ken zet je me aan het denken. En best wel veel ook. Er gaat altijd wel wat in jou om, en daar houd ik me veel mee bezig. Er zit ook een hele hoop in jou. Fantasie, vrolijkheid, liefde, boeken, angst, zorgen en nog zoveel meer. Soms heb je moeite om alles op orde te houden, waardoor het bij jou al snel een warboel is. Er is nog niet over het ene nagedacht, of je pakt er al weer een ander onderwerp bij. Je bent een harde werker, maar dat is niet altijd goed. Ik kan er niet goed door slapen, mijn concentratie is niet zo goed en ik kan er erg verdrietig van worden. 

De laatste jaren laat je me veel over mijn toekomst nadenken, en mijn toekomst vind ik best eng. Ik kan het namelijk niet zien, al even niet. En dat komt niet door jou, maar door mijn Lijf. Die geeft best wel snel op, en kan niet veel. Daar kan Lijf natuurlijk niets aan doen, maar hierdoor botsen jullie twee een beetje. Jij wil ontzettend veel doen. Je wil me laten dansen, springen, op avontuur gaan en een mooie toekomst te moet laten gaan. Lijf is hier dus nogal onzeker in, en als ik naar jou luister wordt Lijf nog meer onzeker. Ik zit een beetje tussen jullie in. Waar ik ontzettend graag naar jou wil luisteren, is het soms verstandiger om naar Lijf te luisteren, want dat is beter voor mij. 

Maar dat hoeft niet altijd. Weet je nog toen we afgelopen oktober naar de Apenheul gingen? Mijn rolstoel was mee, maar in het park heb ik er maar heel even in gezeten. Voor de rest heb ik alles gelopen, en het ging heel goed. Aan het eind gaf Lijf het een beetje op, maar jullie hebben enorm goed samengewerkt en me erg gelukkig gemaakt die dag. Daar wil ik jullie allebei erg graag voor bedanken. Ik heb intens genoten die dag.

Ik weet dat je ontzettend graag wil, en dat Lijf je vaak tegenhoudt. Maar ik wil je vragen om niet op te geven! Het Donker is altijd wel in de buurt, maar jij, of wij. zijn sterk genoeg. Jij en ik! Soms zal het wat minder zijn, en dat is heus niet erg. Ik kan het opschrijven, of praten, en jij kan me helpen. Samen kunnen we knokken om in het Licht te blijven. Want, zoals Albus Dumbledore ooit zei:

 'Happiness can be found, even in the darkest of times. If one only remebers to turn on the ligt.'

En onthoudt dit. Ik houd van jou, en zal altijd bij je blijven.


Liefs, Nicky.1 people left comments on: "Lief Hoofd"