Harry Potter wand - Little DIY

woensdag 23 augustus 2017
Elke Potterhead droomt er wel van. Je Hogwarts brief krijgen, naar Diagon Alley gaan en natuurlijk bij Olivanders uitgekozen te worden door je toverstok.
Nu kan dit echt als je naar Harry Potter World gaat, maar helaas is mijn portemonnee daar iets (uhum, veel) te licht voor. Nu zag ik dat heel veel mensen in de voetstappen van Olivander stapte, en hun eigen toverstok maakte. Het begon bij mij te kriebelen, en voor ik het wist zat ik met een lijmpistool in mijn hand. Vandaag laat ik zien hoe ik mijn eigen toverstok heb gemaakt...uhm, gekozen ben door mijn toverstok!Benodigdheden

Voor de basis (core ;)) van mijn toverstok heb ik een oude verfkwast gebruikt, de haren afgeknipt en een stukje stok aan het uiteinde gelijmd. Hierna ben ik met het lijmpistool rond het uiteinde gegaan, zodat er steeds een dikkere laag kwam. Ik heb het een beetje oneven gemaakt, zodat het op echt hout zou gaan lijken.
Voordat ik ging verven ben ik met een schuurpapiertje over het lijm en de kwast gaan schuren, zodat het wat ruwer werd en de verft beter aangebracht zou kunnen worden. Hierdoor zou het ook meer op hout gaan lijken en is het net of hij vaak is gebruikt.Tijd om te verven! Ik heb meerdere tinten bruin gebruikt, en ben er ook met een sponsje over heen gegaan om het echter op hout te laten lijken. Ik heb ongeveer twee lagen aangebracht en heb goed tussen de lagen lijm geschilderd voor meer detail. 


En als het goed is, is je toverstok dan klaar! Ik ben echt ontzettend blij met het resultaat, en het voelt ook best wel als echt hout. Hij ligt lekker in mijn hand, en ik kan hier mee makkelijk overleven in de toverwereld. Mijn toverstok is gemaakt van Rowan hout, heeft een Phoenix veer core, is ongeveer 25 centimeter lang en erg buigbaar!


Hoe ziet jouw toverstok er uit?

2 people left comments on: "Harry Potter wand - Little DIY"

  1. Ik had voor mijn achttiende verjaardagsfeest een Harry Potter party en toen had ik ook een stuk of 15 toverstokken gemaakt, ze zijn zo makkelijk te maken :D

    BeantwoordenVerwijderen