Boek wishlist #26

vrijdag 18 augustus 2017Zoals elke maand deel ik weer een aantal boeken die ik op het oog heb, en die ik erg graag zou willen hebben!                             
                                                 

Laat je betoveren door negen nieuwe verhalen Hoe kwam Cinder in Nieuw Beijing terecht? Hoe werd Wolf een meedogenloze moordenaar? Waar komt Iko vandaan? Wanneer ontdekten lijfwacht Jacin en prinses Winter dat hun toekomst misschien anders zou worden dan verwacht? Geheimzinnig, romantisch en verrassend: in Alle sterren kom je meer te weten over je favoriete personages in het Lunar Chronicles-universum. Een onmisbaar deel voor alle fans!

Na een roerige periode lijkt de vrede teruggekeerd op zowel de aarde als de maan. Maar Iko weet wel beter: ze jaagt op losgeslagen genetisch gemanipuleerde wolfsoldaten. Zij zwerven nog steeds rond en lijken gevaarlijker dan ooit. Iko moet daarnaast samenwerken met een knappe lijfwacht die alles haar tegenpool is en haar bovendien laat twijfelen over alles wat ze weet over liefde, loyaliteit en haar eigen menselijkheid.

Als ik dit schrijf heb ik net Winter uitgelezen. En WAUW, wat is dit een geweldige serie. Maar voor mij is de serie eigenlijk nog niet over, want ik heb Levana nog niet in mijn bezit, Alle Sterren ook niet en volgende maand komt de graphic novel Iko uit. Levana heb ik vorige keer al besproken en gaat, zoals de titel al zegt, over Levana. Alle Sterren is een verhalenbundel, en hier in zullen we onze geliefde personages nog beter leren kennen. En in Iko lezen we het verhaal van onze favoriete andro├»de-escorte Iko! Waar ik nog het meest enthousiast over ben is dat het een graphic novel is. Ik kan echt niet wachten om deze geweldige serie compleet te hebben!

‘Het was zwaar geweest om te leren hoe ze sterk kon blijven, hoe ze haar eigen emoties kon voelen en niet die van een ander, maar als je eenmaal doorhand hoe het moest, vergat je het nooit meer.’  
Je dacht dit verhaal misschien te kennen. Het verhaal van een wraakzuchtige bosheks. Een magische spintol. Een overwoekerd kasteel met een prinses in diepe slaap. Drie dwergen zien verder onheil aankomen, en dan besluit een koningin met sneeuwwitte huid haar trouwjurk om te ruilen voor een harnas en een zwaard.
Ik zeg het wel vaker: Blossom Books weet echt de plaatjes uit te zoeken! Ongeveer een jaar geleden hoorde ik voor het eerst over dit boek, een hervertelling van Doornroosje en Sneeuwwitje met prachtige illustraties. Een boek dat ik niet alleen wil omdat ik het wil lezen, maar ook omdat het prachtig zal staan in mijn kast. Ik ben dol op sprookjes en op sprookjes hertellingen en ik ben enorm benieuwd naar dit boek.


Rebel in de woestijn gaat over een stoer meisje dat opgroeit in de woestijn en beter met pistolen dan jongens overweg kan. Vermomd als jongen doet ze mee aan een schietwedstrijd, maar voordat ze het weet is ze samen met een knappe, mysterieuze jongen op de vlucht en wordt ze achternagezeten door angstaanjagende djinns en gewelddadige bandieten.
Dit boek heb ik al heel lang op het oog, en ik besprak hem in mijn boeken die ik vertaald wil zien blogje. Wat ik niet wist, is dat hij al ruim een jaar geleden is uitgekomen in het Nederlands, ik herkende hem alleen nooit door de andere cover. Dit boek lijkt me echt heel stoer en spannend, iets waar ik wel van houd naast al mijn contemporary boeken.

Welke nieuwe boeken heb jij op het oog?

1 people left comments on: "Boek wishlist #26"

  1. Leuke boeken staan op je verlanglijstje! Ik ben ook erg benieuwd naar Alle Sterren en naar Iko, ik ben momenteel Winter aan het lezen en ik vind het echt geweldig <3 Ik kijk ook erg uit naar They Both Die At The End van Adam Silvera!

    BeantwoordenVerwijderen