Het Bottenseizoen - bookrevie

dinsdag 9 februari 2016
Het is het jaar 2056. Scion, dan de touwtjes in handen, beschouwt helderziendheid als een plaag en wil alle zieners uitroeien. De negentienjarige Paige Mahoney werkt in de Londense onderwereld, in de wijk Seven Dials, voor een mime-lord genaamd Jaxon Hall, een criminele helderziende. Paige is een droomdoler, een helderziende die anderen via droombeelden kan voelen. In het Scion van 2056 pleegt ze alleen door te ademen al hoogverraad.
Het regent op de dag die haar leven zal veranderen. Ze wordt aangevallen, gekidnapt en getransporteerd naar Oxford, de stad die al tweehonderd jaar gezocht wordt. Daar ontmoet ze Warden, een Refaïet met een donkere huid en grote gele ogen. Hij is het mooiste en meest beangstigende wat ze ooit heeft gezien en hij zal haar uiteindelijk beschermen.


Ik heb best wel een dubbel gevoel over dit boek. Het idee vind ik echt geweldig, en ook hoe het is gelopen. Over hoe alle helderziende verschillen met niet helderziende, en hoe de mensen daardoor behandeld worden. Het was erg spannend en soms ook best heftig, maar ik heb niet echt genoten. En waarom weet ik niet echt.

Ik heb er dan ook ontzettend lang over gedaan en heb op het laatst mezelf gedwongen om hem uit te lezen. Ik wilde namelijk perse weten het het eindigde, en daar ben ik best tevreden over. Het stomme is dat ik me ook best rot voel dat ik er niet zo van genoten heb, terwijl dat helemaal niet uitmaakt. Nu maar hopen dat ik wel kan genieten van mijn volgende boek.

1 people left comments on: "Het Bottenseizoen - bookrevie"

  1. Wat jammer dat je er niet echt van hebt genoten, dat ken ik wel. Een boek dat je wel leuk vind, maar toch niet zo fantastisch dat je hem zou lezen als je vooraf wist dat je dit gevoel erbij kreeg. Ach, het kan niet altijd meezitten! Ben benieuwd aan welk boek je nu gaat beginnen. :)

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen