Little DIY - Sokken sneeuwpopjes (kerst)

zondag 6 december 2015Zelf ben ik super dol op dingetjes maken. Vandaag laat ik zien hoe je met sokken en wat simpele huis, tuin en keuken- spulletjes deze schattige sokken sneeuwpopjes kan maken.

Wat je nodig hebt:


Het eerste wat je doet is het dichte stukje van de (schone of nieuwe) sok (dus waar je tenen ingaan) afknippen. Gooi die niet weg, want die kun je later nog gebruiken. En vervolgens knoop je het dicht met een stukje touw. Knoop het goed vast, want je sneeuwpopje moet dicht kunnen blijven.Vervolgens draai je de sok binnenstebuiten, en nu ga de je de knoopjes vastmaken. Bepaal waar je je knoopjes ongeveer wilt, en naai deze vast. Natuurlijk kun je ze achteraf ook vast lijmen, maar ik vind dit net wat leuker staan en het blijft veel beter zitten.


En nu ga je je sok vullen. De bodem vul je met een klein beetje rijst, zo kan je sneeuwpopje goed blijven staan. En de rest vul je met wolkjes (kussen vulling). Maar vul je sok nog niet helemaal, maar tot net boven de knoopjes.


Want daar knoop je het weer dicht met een touwtje, waarna je dat stukje weer opvult met wolkjes (KUSSEN VULLING). Laat een klein stukje dicht, want je gaat het weer goed vastknopen.


Je sokken sneeuwpopje is bijna klaar! Nu pak je je speldjes, lintjes en de tenen van je sok (deze komt van een andere sok). En nu kun je je sneeuwpopje versieren.


En hoera! Nu is hij echt klaar! Je kunt je sneeuwpopje maken zoals jij dat wilt, niets is verboden.
Tip: Als je dit poppetje als knuffeltje wilt gebruiken, vervang de speldjes dan voor iets wat niet scherp is. De speldjes zitten niet vast en kunnen je dus gemakkelijk los komen en je pijn doen.


Zelf heb ik er al een aantal gemaakt, en ik ben super blij met het resultaat. Het is super simpel en het staat super leuk op je kamer, of schouw met kerst. 

Een reactie posten