De Grijze Jager, De Ruïnes van Gorlan - bookreview - Booktober

vrijdag 2 oktober 2015


Jeetje, wat heb ik lang over dit boek gedaan. Ik zat namelijk in een enorme leesdip en daardoor had ik heel weinig zin om te lezen. Maar de leesdip lag niet aan het boek, want dat vond ik geweldig.

Mijn stiefzus heeft alle (12) Grijze Jager boeken al gelezen en rade ze mij dan ook aan, maar ik was nooit echt geïnteresseerd. Tot een tijdje terug. Ik zag het boek in een winkel liggen en las de achterkant, en toen wou ik hem ontzettend graag lezen. Het duurde nog even voor ik hem in mijn bezit had, en toen mijn moeder hem voor mij kocht kon ik lekker gaan lezen.

Will is klein voor zijn leeftijd, maar ook snel en vlug van begrip. Zijn hele leven heeft hij ervan gedroomd om ridder te worden, net als zijn vader die hij nooit heeft gekend. Hij is dan ook hevig teleurgesteld als hij afgewezen wordt voor de vechtschool van kasteel Redmont. In plaats daarvan wordt hij toegewezen aan Halt, de mysterieuze jager wiens grootste talent het lijkt te zijn zich onopvallend door het rijk te verplaatsen. Met enige weerzin leert Will om de geheime wapens van een jager te gebruiken: pijl en boog, een onopvallende camouflagecape en een eigenwijze kleine pony. Ook al verlangt Will hevig naar een zwaard en een stoer strijdpaard, als hij samen met Halt op een geheime missie gaat om de moord op de koning te voorkomen, komt hij erachter dat de wapens van een jager zo slecht nog niet zijn…De ruïnes van Gorlan is het eerste deel in de spannende serie over Will en zijn vrienden van Kasteel Redmont.

Ge-wel-dig! Dit is nou echt een verhaal waar ik dol op ben. Vooral omdat het zich in de verleden tijd afspeelt, een jongen als hoofdpersonage heeft en er komt spanning in voor. Will is echt een van mijn favoriete personages geworden, juist omdat hij niet het stereotype is wat in zoveel boeken voorkomt.Ergens vind ik het jammer dat ik zo lang over het boek deed, want ik denk dat ik hem anders wel in een dag uit had kunnen lezen.
Aan het einde van het boek hield ik mijn adem vaak in en was ik echt verrast over wat er gebeurde. Mensen die dit boek hebben gelezen begrijpen vast wat ik bedoel.
Wat ik ook erg leuk vond was dat er zo af en toe hoofdstukken waren uit het oog van anderen, en zo kon je die personages nog beter leren kennen.Een reactie posten